Uluslararası Finans Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Uluslararası Finans Bölümü Nedir?

Finans; ülkelerin, ekonomilerin ve kurumların büyüme ve gelişme yolundaki en önemli temel taşlarından biridir. Bugün dünyada ve Türkiye’de ekonomi ve piyasalar çok hızlı gelişmekte, büyümekte ve entegre olmaktadır. Kamu veya özel sektör yöneticisi olsun, hastane, market veya futbol kulübü sahibi veya yatırımcısı olsun, yatırımlara kaynak sağlanması, değerlendirilmesi, yönetilmesi ve yönlendirilmesi için finans bilgisi ve altyapısına sahip olunması her geçen gün daha da fazla aranan bir nitelik haline gelmiştir.

2) Uluslararası Finans Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Uluslararası Finans bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Uluslararası Finans Bölümü Dersleri Nelerdir?

Uluslararası Finans Programı, uluslararası finans alanının gerektirdiği şekilde teori ve uygulamayı bir arada vermektedir. İlk iki yıl amaç işletme yönetimi konusunda sağlam bir temel oluşturmaktır. Bu kapsamda öğrenciler Muhasebe, İstatistik, Makro ve Mikro Ekonomi, Analiz ve Örgütsel Davranış gibi dersler görmektedirler. Son iki yıl, uluslararası finans alanında uzmanlaşma sağlayan bir eğitim verilmektedir. Uzmanlaşmaya yönelik bu eğitimin belkemiğini, Şirket Finansmanı, Finansal Kurumlar, Pazarlar ve Araçlar, Finansal Modelleme, Finansal Risk Yönetimi, Uluslararası Finans ve Bankacılık ve Finansal Yapı gibi dersler oluşturmaktadır.

4) Uluslararası Finans Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Uluslararası Finans bölümünden mezun olmuş kişiler iş hayatlarında yöneticilik, pazarlama, alım-satım gibi birçok farklı alanda çalışabilmesinden dolayı bulundukları pozisyonlara göre yaptıkları işler de değişkenlik göstermektedir. Uluslararası Finans bölümünü bitirmiş ve iş hayatına atılan bireyler, ticari işlerin denetlenmesi, finans analizleri yapma, finans raporları hazırlama gibi birçok sayıda görevi bulunmaktadır.

5) Uluslararası Finans Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Uluslararası finans bölümü mezunları para ve sermaye piyasalarında finansal analist olarak çalışabilirler. Ayrıca bankalarda, finans departmanlarında, danışmanlık şirketlerinde, aracı kurumlarda, yatırım şirketlerinde de iş imkanları vardır.

6) Uluslararası Finans Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Uluslararası Finans bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Uluslararası Finans Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Uluslararası Finans bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın