Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü Nedir?

Bu programın amacı;kişi, aile ve kurumların yerel, ulusal, evrensel düzeyde tatminkar bir yaşam kalitesinin temel fonksiyonları olan ekonomik, psikososyal, fiziksel refahını sağlamaya ve yükseltmeye yönelik eğitim, araştırma ve yayın yapmaktır.

2) Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Aile ve Tüketici Bilimleri bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Aile ve Tüketici Bilimleri bölümünü tercih edecek aday öğrenciler için; Aile Yapısı,
Genel Muhasebe,
Aile İlişkileri,
Tüketici Eğitimi,
Aile ve Çevre,
Görüşme Teknikleri ve Rapor Yazma,
Tüketici Hukuku,
Konutlarda Tasarım ve Dekorasyon,
Kurumlarda Fiziksel Çevre ve Yönetimi,
Aile ve Tüketici Bilimlerinde Evde Bakım Hizmetleri Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Aile ve Tüketici Bilimleri Lisans Diplomasını’’ alacaklar ve diplomasını alan kişilere “Aile ve Tüketici Ekonomisti” unvanı verilir.

4) Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Mezunların başlıca görevleri şunlardır: Çevre kirliliği veya diğer toplumsal, psikolojik problemlerle ilgili araştırmalar yapmak.
Ailelere veya kurumlara yönelik eğitimler düzenlemek
Kurumların ve kişilerin refah bir yaşam sürmesi adına ar-ge çalışmalarında bulunmak.
Her türlü çevre sorunu ile ilgili gerekli önlemleri almak vb.

5) Aile Ve Tüketici Bilimleri Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezunlar, aile yapısı, aile değerleri, aile ilişkileri, aile sağlığı, aile kararları, ailede para, zaman, enerji vb. insansal ve materyal kaynakların kullanımı, beslenme ile ilgili araştırmalar yapar, projeler geliştirir. Kurumlarda ev idaresi hizmetlerinin verimliliğinin artırılması için; personelin yönetimi, fiziksel çevrenin düzenlenmesi, bakımı, korunması ve iş etüdüne yönelik araştırmalar yapar, eğitim programları hazırlar ve uygulanmasını sağlar. Piyasada mevcut veya ilerde üretilmesi planlanan tüketim malları ile hizmetlere ilişkin kullanıcı ihtiyacı ve tercihlerini belirleyici araştırmalar yapar, en ekonomik satın alma, seçme, bakım ve kullanma yollarını belirler, elde edilen sonuçların tüketici ve üreticilere iletmesine katkıda bulunur. Özürlü ve yaşlıların ev ve aileye yönelik faaliyetlere uyum sağlayıcı rehabilitasyon programlarını hazırlar ve uygulanmasını sağlar. Mülteci ailelerin ve kadınların ev ve aile yaşamına ilişkin sorunlarını araştırır, topluma uyum sağlamalarına katkıda bulunmayı amaçlar. Mezunlar, aile yaşantısı eğitimi, tüketici eğitimi ve korunması, kurum ev idaresi alanlarında araştırmacı, eğitimci, planlamacı, danışman ve yönetici olarak çalışırlar. Mezunlar daha çok; Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı bünyesinde bulunan Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü; Kitle İletişim Kurumları; Sanayi Bakanlığı, Rekabetin ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü; Kamu ve Özel Kuruluşlara bağlı hastane, otel, tatil köyü, yatılı okul, kreş, huzurevi, misafirhane öğrenci yurtları vb. kurumlar; Halk Eğitim Merkezlerinde Yetişkin Eğitimi Programı Kursları; Çeşitli Kamu ve Özel kuruluşlar, Yerel Yönetimler vb. Rehabilitasyon merkezlerinde yaşlı ve özürlü bireylerin ev ve aileye yönelik uyum programları, Temizlik şirketleri, ev ve korumaya yönelik tüketim malları (beyaz eşya, mobilya vb. ) üreten fir- malar; Büyük departmanlı mağazalarda (Hipermarket) tüketici danışma üniteleri vb. alanlarda çalışmaktadır.

6) Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Aile ve Tüketici Bilimleri bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Aile Ve Tüketici Bilimleri bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın