Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Temel amaç Arap Dili ve Edebiyatı’nı kültür tarihiyle birlikte öğreterek Arap dünyasının tarihi, kültürü ve edebiyatı hakkında gerekli bilgi ve donanıma sahip, Arap dünyasındaki edebi, siyasi, ekonomik ve toplumsal gelişmeleri yazılı ve işitsel olarak takip edebilecek, düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilecek yetkin dil uzmanları yetiştirmektir. Bölümde Arapça Dil bilgisi, Arap Edebiyatı Tarihi, Kültür Tarihi, Türkçe – Arapça ve Arapça – Türkçe Çeviri, Şiir Çevirisi, Modern Metinler gibi konularda dersler verilmektedir. Ayrıca öğrencilere çeşitli konularda kompozisyonlar yazdırılarak yazılı iletişim yetenekleri, şiir ve düz yazı türleri öğretilerek iletişim becerileri geliştirilmektedir.

2) Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Arap Dili ve Edebiyatı bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Dilbilgisi ve Uygulamaları,
– Okuma ve Yazılı Anlatım,
– Türkçe – Arapça Çeviri,
– Konuşma,
– Arap Ülkeleri Sosyo-Kültürel Yapısı,
– Modern Metinler,
– Klasik Arap Edebiyatı,
– Arap Ülkeleri ve Diyalektleri,
– Basın ve Ticaret Dili,
– Farsça,
– Osmanlıca,
– Modern Arap Edebiyatı Bu derslerin yanı sıra bir çok dersin eğitimini 8 yarıyılda alacaklar ve başarı ile tamamlayan öğrenciler “Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanır.

4) Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Arapça, Farsça ya da Osmanlıca yazılmış olan eserlerin çevirilerinde yer almak, dönemlerin ve bölgelerin kültürel birikimlerini inceleyip kitlelerle buluşturmak bu bölüm mezunlarının temel görevidir.

5) Arap Dili Ve Edebiyatı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

TRT, Diyanet İşleri Başkanlığı, dış ticaret, bakanlıklarının ilgili bölümleri, lojistik, hava yolu ulaştırma, elçilik ve konsolosluklar, devlete bağlı mesleki orta öğretim kurumlarında (imam hatip liselerinde) çalışma imkanı bulunmaktadır. Bölümden mezun olanlar Arap ülkeleri ile ticaret ve iş hacmi olan bankalarda, ticari işletmelerde, lojistik şirketle- rinde, bakanlıkların ilgili birimlerinde, kütüphanelerde, müzelerde, üniversitelerin araştırma merkezlerinde, otelcilik ve turizm firmalarında çalışabilirler.

6) Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Arap Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Arap Dili Ve Edebiyatı bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın