Bilim Tarihi Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Bilim Tarihi Bölümü Nedir?

Tarih boyunca bilimle ve onunla ilgili zihinsel faaliyetlerin gelişmesini, bilimsel gelişmenin geçirdiği değişik evreleri, gelişimi etkileyen etmenleri inceleyecek araştırıcılar yetiştirmektir. Bilim tarihi programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda bilim tarihi, matematik tarihi, ilk çağ felsefe tarihi, mantık, sosyoloji tarihi, fizik tarihi, bilim tarihi, metin incelemeleri gibi dersler okutulmaktadır. Öğrenciler, eski Yunanca, Latince, Arapça ve Farsça dillerinden birini öğrenmek zorundadır.

2) Bilim Tarihi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bilim Tarihi bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Bilim Tarihi Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Matematik Tarihi,
– Bilim Tarihi,
– İlkçağ Felsefe Tarihi,
– Mantık,
– Sosyoloji Tarihi,
– Fizik Tarihi,
– Metin İncelemeleri,
– Latince,Farsça ve Arapça,
– Eskiçağda Bilim ve Teknik,
– Türkiye’de Bilim ve Teknoloji Mirası,
– Ortaçağ İslam Dünyasında Bilim ve Teknoloji,,
– Bilim Kurumlarının Tarihsel Gelişimi, ve daha birçok dersi 8 yarıyıllık eğitim süreleri içerisinde başarı ile geçerlerse “Bilim Tarihi Lisans Diploması” sahibi olmaya hak kazanırlar.

4) Bilim Tarihi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bilim tarihçileri, bir bilgi kolunun gelişiminde bir dönüm noktası olan ve yeni bir teorik referans çerçevesi veya bilinen gerçeklerin yeni bir sisteme uygun hale getirilmesi adına tarihi baz alarak düzenlenmesinden sorumludur.

5) Bilim Tarihi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bilim Tarihçisi unvanını alan mezun bireyler, birbirinden farklı bilim dallarında çalışmalarda başvurulacak bilginin dünden bugüne kadar yaşamış olduğu evrimin her aşamasının incelemesini yapabileceği gibi, günümüzde gerçekleştirilmekte olan bilimsel çalışmaların bilim tarihine sağlayacağı katkıyı da değerlendirmekte söz sahibidir. Bu da bilim tarihçilerinin gerek üniversitelerde, araştırma merkezlerinde, bilim ve kültüre dayalı her türlü kuruluşta araştırmacı sıfatıyla bulunabilirler. Bunların haricinde müzelerde ve medya kuruluşlarında da bilime katkı sağlamak, elde edilen verileri geniş kitlelere ulaştırmak adına çalışmalarda bulunabilirler.

6) Bilim Tarihi Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Bilim Tarihi bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Bilim Tarihi Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Bilim Tarihi bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın