Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Nedir?

Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği akademik disiplin olarak birbirine yakındır. Ancak, Bilişim Sistemleri Mühendisliği’nin konusu bir organizasyon ve onun bilgi sistemleridir. Bilişim sistemleri, organizasyonel amaç ve hizmetlere ve bu hedeflere varmak için bilgi teknolojisinin kullanımına odaklanır. Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği ayrı lisans programlarıdır . Ancak ortak bir teknolojik bilgi tabanına dayanırlar ve iki programın pek çok dersi aynıdır. Bilişim sistemleri mühendisliğini, bilgisayar mühendisliğinin işletmeye daha yakın bir alt dalı olarak tanımlamak mümkündür.

2) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bilişim Sistemleri Mühendisliği disiplinler arası bir bölümdür. Konusu bir organizasyon ve onun bilgi sistemleridir . Bilişim sistemleri, organizasyonel amaç ve hizmetlere ve bu hedef lere varmak için bilgi teknolojisinin kullanımına odaklanır. Bu yüzden bilişim teknolojileri derslerinin yanında özellikle Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme bölümü ders programın dan da yararlanılmaktadır .

4) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bilişim sistemleri mühendisleri, bulundukları kurumda var olan bilgisayarların donanımı, yazılımı ve ağ hareketleri hakkında ihtiyaç dahilinde her türlü operasyonu gerçekleştirmek, eksiklikleri keşfedip giderilmesi için projelendirme ile sorumludurlar.

5) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezunlar; bilişim alanında teknoloji müdürü, sistem mühendisi, uygulama geliştirme uzmanı ve ağ yö- neticisi pozisyonunda, ayrıca özel sektör ve kamu sektöründeki firmaların bilgi işlem ve bilgi iletişim ağı altyapısını oluşturacak, geliştirecek, işletecek ve yönetebilecek kademelerinde görev alabilmektedirler.
Bilgi işlem ve teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, kurumların, hem temel işletmecilik eğitimi görmüş hem de bilişim alanında ihtisas sahibi olan elemanlara duyduğu ihtiyacı arttırmaktadır. İşletme yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon bilgileriyle donatılmış olmaları, mezunlara, zaman içinde daha üst dü- zeyde görev yapabilme olanakları tanımaktadır.

6) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın