Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Bölümü Nedir?

Türkiye’nin küreselleşmesinde ve çağı yakalamasında önemli bir basamak haline gelen bilgi ve iletişim teknolojilerinin geniş tabana yayılması ve bu alandaki teknolojik bilimsel gelişmelerin Türkiye’de ve Avrasya ülkelerinde kullanımının teşvik edilmesi için uzman kişilere ihtiyaç duyulmaktadır . Bu programın temel amacı bilgi işlem ve teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerin ışığında kurumların bilişim alanında ihtisas sahibi bulunan kimselere olan ihtiyacını karşılamaktır. Bu bölümdeki program geleneksel bilgisayar mühendislik programlarına ilişkin programların bazı özelliklerini yansıtmakta ise de, işletmelere özgü bilgi işlem ve teknoloji birikiminin işletmecilik temeli ile desteklenmiş olması mezunlara çok geniş istihdam alanı yaratabilmektedir . Böylece, bölümün programı sistemin tasarımı,sistemin geliştirilmesi, iletişim kanalları ve nihai tüketici memnuniyeti açısından karşılaşılan sorunları çözebilecek öğrencileri yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

2) Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Programın mesleki yapısal bileşenleri, Telekomünikasyon Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ile Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri ve işletmedir. Bölümde öğrencilere, Bilgisayar temelli sistemler, yazılım yaklaşımları, telekomünikasyon kavram ve altyapıları alanlarında, bilişim sistemleri organizasyon ve yönetimi konusunda formasyon kazanacakları, işletmeciliğe dönük derslerle de sosyal bilim formasyonu kazanmalarına yönelik eğitim verilmektedir.

4) Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Mezunlar, zor bir şekilde resmileştirilmiş görevler, nesne ve süreç modelleri oluşturma, veri madenciliği, çok boyutlu verilerin dijital işlenmesi, uygulama için platformların ve araçların seçimi için gerçek zamanlı ve karar destek sistemleri için dağıtılmış bilgi sistemlerinin analiz edilmesi ve sentezlenmesi sorunlarını çözebilir.

5) Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri mezunları bilişim sektöründeki tüm firmalarda çalışma olanağı bulabilirler

6) Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın