Biyoloji Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Biyoloji Bölümü Nedir?

Biyoloji programının amacı canlıların evrimi, yeryüzünde dağılımı, anatomisi ve fizyolojisi konularında eğitim yap maktır.

2) Biyoloji Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Biyoloji bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Biyoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?

Biyoloji programında dört yıllık eğitim kuramsal ve uygu lamalı olarak yürütülür. Başlıca dallar Botanik, Zooloji, Mikrobiyoloji, Ekoloji başlıkları altında toplanabilir . Botanik: Bitkilerin yapıları, yayılmaları gibi konularla ilgilidir. Zooloji: Hayvanların yapısı, başlangıcı, yayılmaları ve genetiği gibi konuları içerir.
Ekoloji (Çevrebilim): Canlıların birbirleri ve çevre koşulları ile ilişkilerini içerir.
Mikrobiyoloji: Bütün mikroskobik canlılar (bakteriler, virüsler) ile ilgili konuları içerir.
Hidrobiyoloji: Sularda yaşayan canlılarla ilgili konuları içerir. ilk yıl öğrencilere temel bilimler, genel biyoloji (kimya, fizik, biyometri ve jeoloji) konularında dersler verilir. ikinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda botanik ve zooloji, hücre biyolojisi, genetik, fizyoloji, anatomi gibi alanlarda dersler verilir . Öğrenciler laboratuvarda uygulama çalışmaları yaparlar . Uygulama çalışmalarının bir bölümü de arazide yapılır.

4) Biyoloji Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Biyoloji bilim dalı adına çalışmalar gerçekleştirerek canlı yaşam formlarını incelemektir.

5) Biyoloji Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Biyologlar günümüzde yoğun olarak Sağlık Bakanlığı’na ve SGK’ya bağlı hastanelerde, üniversitelerin Tıp Fakülte lerinde, Hidrobiyoloji Araştırma Merkezlerinde, Çevre Bakanlığı’na ve Orman, Tarım ve Köy işleri Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda; özel sektörde, ilaç ve besin endüstrisinde çalışabilirler . Mezunlar Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programını tamamladıkları takdirde Milli Eğitim Bakanlığına veya özel sektöre bağlı orta dereceli okullarda ve dershanelerde biyoloji öğretmenliği yapabilirler. Ancak kişinin fen bilgisi, çevre ve insan, araştırma teknikleri, trafik ve ilk yardım ile tarım derslerinden birine atanabilmesi için bu alanda Bakanlığın yeterli sayacağı ölçüde dersler aldığını kanıtlaması gerekmektedir .

6) Biyoloji Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Biyoloji bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Biyoloji Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Biyoloji bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın