Biyomühendislik Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Biyomühendislik Bölümü Nedir?

Biyomühendislik programının amacı, temel tıp bilimleri ile mühendislik bilimlerinde kullanılan teknoloji konusunda eğitim yapmak ve tıp bilimleri ile mühendislik bilimleri arasında köprü kurabilecek teknik elemanları yetiştirmektir. Teknolojideki hızlı değişimler tarımda, kimyada ve biyoloji alanında kendini göstermektedir . Biyolojik süreçlerden yararlanarak daha ucuz kimyasal madde üretimi, biyolojik temelli çalışan cipslerin üretim çalışmaları bunlardan bazılarıdır. Biyomühendislik lisans programı biyolojik sistem ve süreçlerden yararlanarak yeni teknolojilerin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bunun için öğrenciler mühendisliğin temel ilkelerini kavrayarak biyolojik mekanizmaları ve olayları mühendislik perspektifinden incelemeyi öğreneceklerdir . Böylelikle öğrenciler matematik, fizik ve kimya gibi temel bilimlerde çok sağlam bir altyapı oluşturarak moleküler biyoloji, biyokimya, genetik ve hücre biyolojisinin esaslarını kavrayacaklar ve bitkileri genetik değişikliğe uğratarak her seviyede yaşamın nasıl devam ettiği ve evrimleştiği konusunda bütüncül bir görüşe sahip olacaklardır .

2) Biyomühendislik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Biyomühendislik bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Biyomühendislik Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Biyokimya,
– Genel Kimya,
– Fizikokimya,
– Stoikiometri,
– Akışkanlar Mekaniği,
– Mikrobiyoloji,
– Moleküler Biyoloji,
– Biyopress Mühendisliği,
– Hayvan Doku Türleri,
– Immunoloji,
– Simülasyon ve Proses Analizleri,
– Biyomühendislik Tasarımı, Ve daha birçok dersi 8 yarıyıllık eğitim süreleri boyunca başarı ile tamamladıkları takdirde “Biyomühendislik Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar.

4) Biyomühendislik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Biyomühendisler, kariyerlerine yön verme konusunda almış oldukları eğitim göz önünde bulundurulduğunda çok fazla seçeneğe sahip olurlar. Bu da biyomühendislerin gıda, enerji, ilaç, biyokimyasal, biyomedikal, bitki ve hayvan türleri, madencilik, arıtma, geri dönüşüm gibi birçok alanda kendilerine çalışma alanı bulabilirler.

5) Biyomühendislik Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Biyomühendisler; hastanelerde, ilaç endüstrisinde, çevre koruma ile ilgili kuruluşlarda,Türk Standartlar Enstitüsü’nde, Hıfz-ı Sıhha’da genetik tanı ve tedavi ile ilgili kuruluşlarda çalışma olanağı bulabilirler.

6) Biyomühendislik Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Biyomühendislik bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Biyomühendislik Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Biyomühendislik bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın