Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilimleri Bölümü Nedir?

Enerji kaynaklarının her çeşidinin (konvansiyonel enerji, yenilenebilir enerji, hidrojen enerji, bio-enerji, nükleer enerji) tespiti, üretimi, işletilmesi, iletimi ve dağıtımı konularında eğitim vermektir. Enerji Sistemleri Mühendisliğinin, özellikle Avrupa Birliği’ ne uyum süreci çerçevesinde ve serbest piyasa ekonomisinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında ihtiyaç duyulacak en önemli mühendislik alanlarından biri olduğu günümüzde tartışılmaz bir gerçektir . Enerjide dışa bağımlılığın en alt seviyeye indirilmesi, ulusal ve çevre dostu enerji kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacak enerji stratejilerinin belirlenmesi ve devlet politikası haline getirilmesinde, Enerji Sistemleri Mühendislerine büyük görevler düşmektedir. Bu nedenle Enerji Sistemleri Mühendisliği çok büyük önem taşımaktadır .

2) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilimleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilimleri bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilimleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Programda lisans eğitimi süresince; genel fizik, genel kimya, ekonomi, nümerik analiz, bilgisayar, nükleer enerji, hidrolik enerji, mühendislik ekonomisi, teknik elektrik gibi dersler okutulmaktadır. Yüksek lisans düzeyinde; yenilenebilir enerji kaynaklarının incelenmesi, yenilenebilir enerji sistemlerinin modellenmesi, simülasyonu, analizi ve tasarımı, enerji sistemlerinin optimizasyonu, enerji depolama yöntemleri hakkında eğitim alınabilmektedir.

4) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilimleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

5) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilimleri Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Enerji Sistemleri Mühendisleri, enerji üretimi, iletimi, dağıtımı ve kullanılması alanlarında tasarımcı ya da uygulayıcı olarak çok geniş iş alanları bulacaklardır. Mezunların çalışabileceği mevcut kuruluşlar şunlardır . Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü (MTA), Bor Enstitüsü, Elektrik işleri Etüd idaresi (EİE), Elektrik Üretim A . Ş. (EÜAŞ), Türkiye Elektrik İletim A. Ş . (TEIAŞ),Türkiye Elektrik Dağıtım A. Ş. (TEDAŞ), Devlet Su işleri (DSİ), Türkiye Kömür işletmeleri (TKI), Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığı (TPAO), Türkiye Boru Hatları Taşıma A. Ş. (BOTAŞ), Türk Petrol Rafineleri A. Ş. (TÜPRAŞ), Türkiye Atom Enerjisi Araştırma Kurumu (TAEK) sayılabilir

6) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilimleri Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilimleri bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın