İbrani Dili Ve Kültürü Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) İbrani Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

İbrani dili ve edebiyatı. İbrani dili ve edebiyatı, Doğu dilleri arasında yer almaktadır. Dünyada en çok konuşulan dillerarasında da değildir. Ancak kadim ve köklü bir yapıya sahiptir. İbrani dili ve edebiyatı, oldukça eski bir tarihe sahiptir. İbranice, kuzeybatı Semitik dil grubunun Ken’an koluna bağlı bir dildir. İbranice, İsrail ülkesinin resmi dilidir. İbranice, İsrail dışında Yahudi azınlıklar tarafından da konuşulmaktadır. İbranice, tıpkı Arapça gibi sağdan sola doğru yazılmaktadır. İbranice dilinin alfabesinde toplam 22 harf bulunmaktadır. Peki, İbrani dili ve edebiyatı neden bizim ülkemizde öğretilmektedir? İsrail ve Türkiye ilişkilerinin iyi olmadığı bu dönemlerde ülkemizde neden İbrani dili ve kültürü adında bir bölüm bulunmaktadır. Çünkü İbrani dili ve edebiyatı disiplinin amacı İbranice dilini modern yöntemlerle öğretmektir. Nitelikli yapılacak çeviri faaliyetleri ile hakkında bilgi sahibi olmadığımız İsrail edebiyatı hakkında bilgi sahibi olabilmek için gereklidir. İbrani dili ve edebiyatı hakkında bilgi sahibi olan milletlerin yani İbranice konuşan toplumların kültürünün ve tarihinin daha iyi bilinmesini sağlamak için bu bölüme ihtiyaç vardır. İbrani dili ve edebiyatı alanında nitelikli ve donanımlı çalışmalar yapacak bilim insanlarının yetişmesi için bu disipline ihtiyaç duyulmuştur.

2) İbrani Dili Ve Edebiyatı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

İbrani Dili ve Edebiyatı bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) İbrani Dili Ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Aday öğrenciler için; – Dilbilgisine Giriş,
– Sözlü Anlatım,
– Sözdizimine Giriş,
– Temel Dilbilgisi,
– Yazılı Anlatım,
– Temel Sözdizimi,
– Tümce Kalıpları,
– Morfoloji,
– Yazılı Anlatım,
– Dinleme,
Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır.

4) İbrani Dili Ve Edebiyatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının Türkiye’ de çok fazla bulunmaması aslında bu bölümü seçen öğrenciler için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Meslek hayatına atılan mezunlar, kültür, turizm, edebiyat gibi farklı alanlarda çalışma imkanına sahiptir. Hem kamu kurum ve kuruluşlarında hem de özel sektörde çalışma alanları bulunmaktadır.

5) İbrani Dili Ve Edebiyatı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

İbrani Dili ve Edebiyatı mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler kamu veya özel eğitim kurumlarıdır. Üniversite eğitim hayatlarını tamamladıktan sonra kamuda iş sahibi olabilmeleri için gerekli sınavlarda başarı göstermeleri gerekmektedir.

6) İbrani Dili Ve Edebiyatı Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

İbrani Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile geçiş yoktur.

7) İbrani Dili Ve Kültürü Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

İbrani Dili Ve Kültürü bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın