Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Nedir?

Balıkçılık su ürünleri işleme teknolojisi ve su ürünleri yetiştiriciliği alanlarında teknolojik bilgilere sahip su ürünleri mühendisleri yetiştirmek, öğrencilere bu konularda gerekli uygulamaları staj)yaptırmak, ülkemiz balıkçılığına ve su ürünleri yetiştiriciliğine ve su ürünleri işleme teknolojisi sektörüne yararlı olmaları ve hizmet vermelerini sağlamaktır. Fakülte balıkçılar ve su ürünleri işletmeleri ile ilgili uygulamada çıkan sorunları yerinde saptamak, çözüm önerileri getirmek, ayrıca balıkçıların sorunlarını çözmek üzere gerekli araştırma ve çalışmaları yapmak amacını taşımaktadır. Bu amaç doğrultusunda bölge balıkçıları ve üretim işletmecileri ile ilişkileri artırmak suretiyle sıkı işbirliğine gidilmektedir. Su Ürünleri Fakültesi mezunlarının çalışma olanakları, kamu kuruluşları, özel kuruluş ve işletmelerdir. Su Ürünleri Mühendisleri, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çeşitli birimleri başta olmak üzere, diğer çeşitli kamu kurumları, balıkçılık ve su ürünleri üretim işletmelerinde çalışabilmektedirler.

2) Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Su Ürünleri Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Genel Biyoloji,
– Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş,
– Ekoloji,
– Su Bitkileri,
– Av Araçları ve Avlanma Yöntemleri,
– Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Ekonomi ve Pazarlama,
– İç Su Balıkları Yetiştiriciliği,
– Deniz Balıkları Yetiştiriciliği,
– Su Ürünlerinde Kalite Kontrol,
– Deniz Hukuku ve Mevzuatı.

4) Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Su ürünleri mühendisi, su canlılarının korunması ve yetiştirilmesi için çeşitli olanakları geliştirir. Özellikle su canlıların araştırmasını da yapan su ürünleri mühendisi su canlılarının verimli bir şekilde üretilmesi için farklı teknikler kullanarak çeşitli çalışmalar yapar. Su ürünleri mühendisi planlama, denetleme ve proje hazırlama gibi çalışmalar yaparlar.

5) Su Ürünleri Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezun olan öğrenciler öncelikle özel sektörde iş bulma şansına sahiptirler. Balık çiftlikleri, kuluçkahaneler, balık yemi tesisleri, akvaryumlar ve diğer özel sektör kuruluşları öğrencilerin iş bulabileceği yerlerin başında gelmektedir. Buna ilaveten, Denizcilik Liseleri’nde öğretmen olma hakları bulunmaktadır. İlave olarak ilgili bakanlıklarda ve kamu kurumlarında iş bulabilmektedirler.

6) Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Su Ürünleri Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Su Ürünleri Mühendisliği bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın