Çalgı Yapım Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Çalgı Yapım Bölümü Nedir?

Çalgı Yapım, çeşitli disiplinlerden (örneğin gitar, keman, kanun, ud,bağlama vb. ) oldukça basit enstrümanlar yaparak öğrencileri farklı tekniklerle tanıştıran sanat programıdır. Öğrenciler daha sonra yavaş yavaş telli, koparıp, üflemeli veya klavye enstrümanlarında uzmanlaşmaya doğru ilerleyebilirler. Çalgı Yapım Bölümü;bu büyüleyici eserlerin yapımı, yeniden inşası ve korunması açısından müzik aletlerine adanmış bir sanat dalı olarak kabul edilir. Program, tekdüzelik eğilimine karşı koymak ve akustik enstrümanların sınırsız ses potansiyelini keşfetmek üzerine çalışmalar gerçekleştirir. Bu çalışma sayesinde, disiplin hem eski hem de yeni müziğin performans pratiğine değerli katkılar sağlar.

2) Çalgı Yapım Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Çalgı Yapım, üniversitelerde Konservatuar kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Çalgı Yapım bölümünde yer almak özel yetenek sınavı yeterliliği gerektirmektedir ve her üniversite bu sınavı kendi bünyesinde gerçekleştirirken sınav tarihlerini de internet sitelerinden duyurur.

3) Çalgı Yapım Bölümü Dersleri Nelerdir?

Çalgı Yapım üzerine eğitim almayı amaçlayan ve söz konusu olan özel yetenek sınavını başarı ile geçen aday öğrenciler;

  • Temel Müzik Teorisi ve Solfeji,
  • Ağaç Teknolojisi,
  • Atölye,
  • Cila Yöntemleri,
  • Müzik Dinleme Kültürü,
  • Müzikal Enstrüman Tasarımı,
  • Restorasyon,
  • Mesleki İtalyanca,
  • Enstrüman Yapımında Tanıtım ve Pazarlama,
  • Piyano Teknik Bilgisi ve Akord

Gibi derslerden 8 yarıyıllık eğitim süreleri boyunca sorumlu olacaklardır. Tüm bu dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “Çalgı Yapım Bölümü Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanır.

4) Çalgı Yapım Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Çalgı yapımı üzerine eğitim alanlar enstrümanların yapımı, korunması, yenilenmesi ve kültürünün nesillere aktarılması konusunda sorumluluk sahibi olurlar. Ayrıca enstrümanların tamiratının haricinde ek olarak akord işlemleriyle de ilgilenirler.

5) Çalgı Yapım Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Çalgı yapımcılar ya da akordörler, mesleki yetkinlikleri gereği enstrüman mağazalarında, organizasyon şirketlerinde, TRT’de ve alt kuruluşlarında, müzik prodüksiyon şirketleri başta olmak üzere birçok kuruluşta yer alabilirler. Söz konusu iş fırsatlarından devlet kurum ve kuruluşlarında yer alanlar için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yeterliliği gerekmektedir.

6) Çalgı Yapım Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Çalgı Yapım bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın