Deri İşleme Teknolojisi Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Deri İşleme Teknolojisi (Myo) Bölümü Nedir?

Deri sanayisinde günlük hayatta kullanılan giyim ürünleri, mobilyalar, çanta ve kemer gibi ürünlerin üretimi yapılmaktadır. Deri endüstrisi her geçen gün gelişirken bu alanda çalışacak teknikerlere, mühendislere ve kalifiye elemanlara ihtiyaç artmaktadır. Deri İşleme Teknolojisi ön lisans programı da bu ihtiyaca yönelik deri teknikerleri yetiştirmektedir. Deri teknoloji bölümü teknikerleri modern deri teknolojileri kullanarak kaliteli ve sağlam deri ürünlerini bu pazara sunar. Deri teknikerleri, deri sanayisinde deri ürünlerin tasarım, üretim ve kalite kontrol gibi her alanında çalışabilirler.

2) Deri İşleme Teknolojisi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Deri İşlemeTeknolojisi bölümü, 2 yıllık eğitim veren bir ön lisans programıdır. Öğrencilerin 2 yılda mezun olabilmeleri için 120 AKTS’yi tamamlamaları, not ortalamasının 4. 00 üzerinden en az 2. 00 olması ve deri teknolojisi alanında bölüm için gerekli olan stajlarını başarıyla tamamlamaları beklenmektedir. Deri İşleme Teknolojisi bölümü bir ön lisans programı olduğundan üniversite sınav sonucu ile öğrenci kabul etmektedir. Deri İşleme Teknolojisi bölümü taban puanları ve sıralamaları eğitim yılına göre değişiklik gösterebilir. 2 yıllık ön lisans programından mezun olunduktan sonra DGS ile lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler DGS sınavına girerek Deri Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirler.

3) Deri İşleme Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Deri İşleme Teknolojisi bölümünde öğrenci olanlar, 4 yarıyıldan oluşan eğitim süreçlerinde kimya, matematik ve deri ile ilgili dersleri alacaklardır. Bu bölümü tercih edecek ve kariyerini bu alanda geliştirecek kişiler Genel Kimya, Mikrobiyoloji, Matematik, Analitik ve Organik Kimya, Deri Üretim Pratiği, Deri Makinaları, Derilerde Fiziksel Testler, Büyükbaş Deri İşleme Teknolojisi, Deri Yardımcı Maddeleri, İş Sağlığı ve Güvencesi, Mesleki İngilizce, Deri Sanayi ve Çevre gibi alan dersleri başta olmak üzere ilgili alanda alınması zorunlu ve seçmeli dersler bulunur. Tüm derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler Deri Teknikeri unvanını kazanırlar.

4) Deri İşleme Teknolojisi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Deri İşleme Teknolojisi mezunları deri sanayisinde fabrikalar, atölyeler ve konfeksiyonlar başta olmak üzere çeşitli iş alanlarında çalışabilmektedirler. Bu bölümü seçecek adaylar veya öğrenciler deri teknolojisi ne iş yapar sorusunun cevabını merak edebilirler. Deri teknikerleri, deri sanayi ürünlerinin tasarımlarını yapar, üretim sürecinde kullanılacak derileri seçer ve çeşitli kimyasallarla üretime hazır hale getirirler ve bu derileri özel teknolojilerle işleyerek kullanıma ve satışa hazırlarlar. Bunun yanı sıra satışa hazır hale gelen ürünün maliyeti ve satış fiyatını belirlerler. Üretim esnasında oluşabilecek teknik aksaklıkları tespit eder ve gereken müdahaleleri sağlayarak üretim sürecinin hızlanmasını sağlarlar.

5) Deri İşleme Teknolojisi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Deri sanayisi sürekli gelişen ve ihtiyaç duyulan bir alandır. Bu sebeple deri teknikerleri özel sektörde; deri ürünleri üretimi yapan fabrikalarda, konfeksiyonlarda, moda tasarım alanında hizmet veren firmalarda, tekstil ve aksesuar atölyelerinde çalışabilirler. Deri teknikerleri genelde özel sektörde çalışmaktadırlar. Deri İşleme teknolojisi maaş aralığı, çalışılan şirkete, meslekteki yetkinliğe ve tecrübeye göre değişiklik gösterebilir. Kişi kendini geliştirerek alanında üst pozisyonlarda çalışma imkanı bulabilir. Bölümden mezun olan teknikerler DGS ile geçiş yaptıkları Deri Mühendisliği bölümünden mezun olarak deri mühendisi unvanına sahip olduklarında deri teknolojisi iş imkanları ve çalışma alanları da artacaktır. Bu alanda eğitim gören öğrenciler ve mezunlar karnehesaplama.com’te yer alan deri iş ilanlarını inceleyerek kendilerine uygun iş ilanlarına ulaşabilirler.

6) Deri İşleme Teknolojisi Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Deri İşleme Teknolojisi bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın