1) Gemi İnşaatı Bölümü Nedir?
Gemi İnşaatı bir önlisans programıdır ve bölümün amacı sanat ve son teknolojileri kullanarak teknik resimler ortaya çıkarabilecek ve yaptığı işi standartlara uygun şekilde tamamlayabilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır. Gemi İnşaatı bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, çizim yapabilme ve sorumluluk sahibi aranan başlıca özellikler arasındadır.
2) Gemi İnşaatı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Gemi İnşaatı bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
3) Gemi İnşaatı Bölümü Dersleri Nelerdir?
Gemi İnşaatı bölümü öğrencileri 4 dönemlik eğitim hayatları boyunca tasarım, teknik çizim ve daha birçok ders ile karşı karşıya geleceklerdir. Gemi İnşaatı bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;
- Gemi Elemanları,
- Gemi Geometrisi,
- Teknik Resim,
- İmalat İşlemleri,
- Gemi Makineleri Elemanları,
- Bilgisayar Programlama,
- Bilgisayar Destekli Çizim,
- Gemi Meslek Resmi,
- Tersane Organizasyonu,
- Matematik,
Başta olmak üzere, birçok dersten 2 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Gemi İnşaatı Önlisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir. Gemi İnşaatı öğrencileri DGS sınavı ile geçebilecekleri 4 yıllık lisans bölümleri aşağıdaki listede belirtilmiştir.
4) Gemi İnşaatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Gemi İnşaatı bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurumlarda proje tasarımlarının ve çizimlerinin yapılması, kalite kontrol yapılması, ölçme ve kontrollerin yapılması, kullanılacak malzemelerin belirlenmesi ve daha birçok görevleri bulunmaktadır.
5) Gemi İnşaatı Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Gemi İnşaatı bölümü mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler gemi tasarımı atölyeleri, kamu ve özel tersanelerde, liman ve liman işletmelerinde görev alırlar.
6) Gemi İnşaatı Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?
Gemi İnşaatı bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.