Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Kürtçe dil olarak geniş bir coğrafyada kullanılmakta olup bu dilde yazıp okuyan insanlara olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Lisans düzeyinde eğitim alan Kürt Dili ve Edebiyatı mezunları pedagojik formasyon aldıklarında Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev alabilir. Bunun dışında mahkemelerde resmi tercüman olabilecekleri gibi, üniversiteler, TV Kanalları, özel şirketler, dil kursları ve tercüme büroları gibi kamusal ve özel alanlarda rahat bir şekilde iş imkanına sahip olabileceklerdir.

2) Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Gramer dersleri başta olmak üzere, eski edebiyat, halk edebiyat ve modern edebiyat ile ilgili dersler ağırlık kazanmaktadır. Aynı zamanda çeviri, yazılı ve sözlü anlatım, disiplinler arası derslerde (Farsça, Osmanlıca gibi) uyum sağlamak adına farklı dersler okutulmaktadır.

4) Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Kürtçeye ve Kürt Edebiyatı üzerine araştırmalar gerçekleştirerek, Kürt diline ve edebiyatına, dolayısıyla kültürüne katkı sağlar ve nesillerin tüm bu gelişmelerden haberdar olmasını sağlarlar.

5) Kürt Dili Ve Edebiyatı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda Kürtçe seçmeli derslerine girerler. Bunun dışında özel olarak tercümanlık yapabilirler. Mahkemelerde anadilde savunma talepleri olması durumunda görev alabilirler. Ayrıca üniversitelerde akademik personel olabilir.

6) Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile geçiş yoktur.

7) Kürt Dili Ve Edebiyatı Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Kürt Dili Ve Edebiyatı bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın