Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Nedir?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün amacı; her gün değişerek ve yenilenerek ilerleyen bilim ve teknoloji çağına ayak uydurmak için güçlü bir ekip çalışması ruhu ile düşünen, sorgulayan, fikir üreten, araştıran, icat eden, ve etik değerlere saygılı uluslararası nitelikte bilim insanı yetiştirmektedir. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün açılması, Türkiye’nin bu alandaki bilgi birikimini ve bilim dünyasındaki tanınırlığını arttırmanın yanı sıra, sağlık sektörünün ihtiyacı olan üstün donanımlı insan gücü açığının kapatılmasına da katkı sağlayacaktır. Bölümü benzerlerinden ayıran en önemli fark temel bilim araştırmalarının yanı sıra, klinik uygulamalara da ağırlık verilmesi.

2) Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Biyoloji,
– Kimya,
– Matematik,
– Organik Kimya,
– Fizik,
– Genetik,
– Moleküler Hücre Biyolojisi,
– Biyoinformatiğe Giriş,
– Biyoistatistik,
– Biyofizik,
– Moleküler Genetik,
– Biyoinformatik,
– Biyoetik,
– Immünoloji,
– Biyokimya,
– Genetik Araştırma vb.

4) Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Tüp bebek tedavileri, ilaç araştırma ve geliştirme, kök hücre tedavileri, genetik kök araştırmaları, üniversitelerde öğretim görevlisi veya asistan, tıbbi cihaz geliştirme, adli tıp laboratuvarlarında görev almak gibi işleri yapmaktadırlar. Ayrıca tıbbi kuruluşlarda yönetim kadrosunda görev alabilirler. laboratuvar denetlemelerinde görev alarak işleyişin ve cihazların kontrolünde görevlendirilebilirler. Bitki, hayvan genetiklerinin inceleme çalışmalarında bulunabilirler. Bu sayılan iş kollarının dışında daha birçok iş yapabilmektedirler.

5) Moleküler Biyoloji Ve Genetik Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezunlar; yurtiçi ve yurtdışında yüksek lisans yapabilir, araştırmacı ve/veya akademisyen olarak üniversiteler ile araştırma merkezleri gibi tüzel ve özel kuruluşlarda çalışabilir. İlaç ve gıda gibi biyoteknolojiye dayalı üretim ve çalışma yapan sektörlerde araştırma-geliştirme ve kalite kontrol laboratuvarlarında, araştırmacı ve/veya yönetici olarak sağlık, tarım, hayvancılık ve çevre kuruluşlarının araştırma-geliştirme ve uygulama bölümlerinde, genetik hastalıkların tanı ve tedavi merkezleri, tüp bebek merkezleri gibi tıp fakülteleri ve sağlık sektöründe araştırmacı ve/veya yönetici olarak çalışabilirler.

6) Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Moleküler Biyoloji Ve Genetik bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın