Orman Mühendisliği Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Orman Mühendisliği Bölümü Nedir?

Orman Mühendisliği Programı (OMP), doğal özellikle de orman kaynaklarının tüm ürün, işlev ve hizmetlerinin sürdürülebilir olarak yönetimi, işletilmesi ve denetimi konularında en yüksek uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ile kamusal danışmanlık yapmayı amaçlar. Bu çerçevede, orman ekosistemleri ve öğelerinin tanınması, ormanların yenilenmesi, bozuk orman alanlarının rehabilitasyonu ve potansiyel orman alanlarının ağaçlandırılması ile odun ve odun dışı ürün ve hizmetlerin toplumun ihtiyaçları doğrultusunda sürdürülebilir kullanımını sağlayacak şekilde planlanması ve işletilmesini sağlayabilecek nitelikte yetkin bireyler yetiştirmeyi hedefler. OMP’da mevcut anabilim dallarına ait Silvikültür, Orman Entomolojisi ve Koruma, Havza Amenajmanı, Toprak ve Ekosistem, Orman İnşaatı, Jeodezi ve Fotogrametri, Orman Botaniği laboratuvarları ve Herbaryum yardımı ile teorik bilgiler uygulamaya geçirilmektedir. Ayrıca,bu tesislerde öğretim üyelerimizin BAP, TÜBİTAK destekli bilimsel araştırma projelerinin laboratuvar çalışmaları ile lisans, yüksek lisans ve doktora bitirme tezlerinin deney ve araştırma çalışmaları da gerçekleştirilmektedir.

2) Orman Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Orman Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Orman Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Genel Botanik,
Jeoloji,
Zooloji,
Harita Bilgisi,
Ağaç Fizyolojisi,
Toprak İlmi,
Ormancılık Hukuku,
Orman Ekolojisi,
Orman Entomolojisi,
Fitopatoloji,
Sel ve Çığ Kontrolü,
Havza Amenajmanı,
Orman Bakımı,
Yaban Hayatı Bilgisi,
Bitki Genetiği ve Islahı vb.

4) Orman Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile devlet bünyesinde çalışan orman mühendisleri; orman alanlarını saptar, haritalandırma kısmında çalışır, ağaçlandırma yapılabilecek alanları belirler, aşılama faaliyetlerini yürütür, bozulan ya da deforme olan orman dokusunun ıslahında görev alır, afet ile mücadele planları hazırlar.

5) Orman Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Orman mühendisleri genellikle devlet sektöründe görev almaktadırlar. Bazıları da özel sektörde iş bulabilmekte veya müteahhitlik yapabilmekte ve daha doyurucu kazanç sağlayabilmektedirler.

6) Orman Mühendisliği Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Orman Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Orman Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Orman Mühendisliği bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın