1) Reklamcılık Bölümü Nedir?
Reklamcılık ders programını, her bir öğrenciyi reklamcılığın çeşitli alanlarında geliştirmeye imkan verecek temel ve seçmeli dersler oluşturuyor. Program, reklamcılık mesleğinin farklı uzmanlık alanlarını içeren esnek kurgusuyla öğrencilerin strateji, metin, görsel tasarım ve dijital iletişim alanlarında kendilerini geliştirmelerini amaçlıyor. Öğrenciler, eğitimleri esnasında kendi ajanslarını kurup gerçek müşterilere kampanya hazırlıyorlar. Bitirme aşamasında profesyonel ilgi alanları doğrultusunda girişimcilik, sahada ‘mentor’larla buluşma veya akademik yazım derslerinden birini seçerek mezuniyet öncesinde profesyonel üretim sürecinde deneyim kazanıyorlar. Kuramsal dersler, alanlarında önemli akademik çalışmaları bulunan akademisyenler tarafından veriliyor. Uygulama alanında ise, öğrenciler profesyonel reklamcılardan eğitim alarak mezuniyet öncesi sektör profesyonelleriyle çalışma fırsatına sahip oluyorlar.
2) Reklamcılık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Reklamcılık bölümü eğitim süresi 4 yıldır.
3) Reklamcılık Bölümü Dersleri Nelerdir?
– Reklamcılığın Temelleri I/II,
– Dijital Okuryazarlık,
– Akademik Beceri Odaklı İngilizce I/II,
– Türk Devrim Tarihi I/II,
– Türk Dili I/II,
– Sayısal Mantık,
– Reklam ve İletişim,
– Pazarlama ve İletişim,
– Tüketici Davranışı,
– Reklam Grafiği,
– İletişim Tasarımı,
– Marka Yönetimi,
– Kültür,İletişim ve Toplum,
– Metin Yazarlığı, Yaratıcı Düşünce,
– Stratejik Planlama,
– Pazarlama İletişimi Pratikleri I/II,
– Stratejik Pazarlama Yönetimi. Seçmeli olarak tasarım kültürü, reklam prodüksyonu, pazarlama iletişim kanalları yönetimi, uygulamalı tasarım gibi çeşitli bölüm seçmelileri mevcut
4) Reklamcılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Reklamcılık mezunları, küçük mağazalardan büyük şirketlere kadar tüm işletmeler, ürünlerini veya hizmetlerini tüketicilerin önüne çıkarmak için reklamları yönetir. Bir reklam kampanyasının bir araya getirilmesi; satışları yönetmek, sonuçları izlemek ve ardından gelecek olan reklam kampanyasını planlamak, tasarlamak, reklamlarda yer alacak metinleri yazımı mezunların görevidir.
5) Reklamcılık Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Genel anlamda ticaret oldukça ve rekabet bugünkü koşullarıyla devam ettikçe reklamcıya ve marka yöneticisine ihtiyaç her zaman olacaktır. Mezunlar genellikle reklam ajansları, şirketlerin pazarlama ve marka departmanları, medya ajansları, medya kuruluşlarının pazarlama bölümleri ve sosyal medya ajanslarında çalışmakta.
6) Reklamcılık Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?
Reklamcılık bölümüne DGS ile geçiş vardır.
7) Reklamcılık Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?
Reklamcılık bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.