Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü Nedir?

Tekstil endüstrisinin gereksinimi olan dokuma, baskı ve giyim tasarımı bilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm öğrencileri eğitim süresince tasarım ilkesi bakımından farklı olmayan; fakat ürün oluşturulması için farklı teknik yöntemler gerektiren dokuma, baskı ve giyim tasarımına dönük dersler alırlar. Bölümdeki eğitim bu üç disiplini özgün sanat ve tasarım ürünlerine aktarmayı amaçlamaktadır. Eğitim fabrika ve fuar ziyaretleri, müze gezileri, konferanslar ve sergiler ile desteklenmektedir. Eğitim desen, baskı ve dokuma atölyeleri ile bilgisayar stüdyosunda verilmektedir. Tekstil ve Moda Tasarım bölümü, ögrencilerin sanat ve tasarım alanlarında günümüz teknolojisi, iletişim ve rekabetçi koşullarına uygun biçimde kendilerini geliştirerek vizyonlarını oluşturmalarını hedeflemektedir. Mezun olan tasarımcılar tüm tekstil fabrikalarında iş imkanı bulabildikleri gibi kendi özel tasarım stüdyolarını da açabilmekte, freelance tasarımcı, moda editörü ya da akademik kariyer şanslarına sahip olmaktadır.

2) Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Moda ve tekstil tasarımı bölümünde çizim ve anlatım yöntemleri, desen bilgisi, elyaf bilgisi, karşılaştırmalı batı sanat tarihi, baskı tasarımı ve dokuma tasarımı gibi dersler verilmektedir. Bu bölümde okuyan öğrenciler moda teknik çizim, serbest tasarım atölyesi, aksesuar tasarımı, moda ve tasarımda girişimcilik ile kalık teknikleri ve uygulaması derslerinden sorumlu olurlar.

4) Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Moda ve tekstil tasarımı bölümünden mezun olan kişiler moda endüstrisinde öne çıkan gösterişli kıyafetler tasarlayabilirler. Geçmişten günümüze moda kültürünü gözeterek oluşturulan bu kıyafetlerde her bir detay büyük önem taşır. Moda ve tekstil tasarımı bölümünden mezun olan kişiler kendi zevkleri ve müşterilerin talepleri doğrultusunda kıyafet tasarımları yaparlar.

5) Tekstil Ve Moda Tasarımı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Tekstil tasarımcısı, moda tasarımcısı, freelance tasarımcı, moda editörü, akademisyen, tasarımcı asistanı, müşteri temsilcisi olarak işe başlayabilirler.

6) Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Tekstil ve Moda Tasarımı bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Tekstil Ve Moda Tasarımı bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın