Tohum Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Tohum Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü Nedir?

Tohum bilimi ve teknolojisi bölümü, iklim özelliklerine duyarlı her türlü bitkinin tohum ıslahı ve geliştirilmesi amacıyla yetiştirilmesini sağlamak üzere kurulmuştur. Bu lisans programı ulusal tarımın tohum sektörü açısından geleceğinin belirlenmesinde son derece önemlidir. Tohum bilimi ve teknoloji bölümü, ziraat fakültelerinin tarla, bahçe, toprak ve bitki koruma gibi alanlarında özelleşmiş bölümlerini neredeyse tek çatı altında toplayarak konusunda uzman personel yetiştirme görevini üstlenir. Bölümde doku kültürü, sentetik tohum, bitki biyokimyası, bitki fizyolojisi, tohumların fiziksel ve mekanik özelliklerinin araştırılması, tohum muhafazası, bitki besleme, toprak verimliliği, toprak analizleri, toprak kirliliği gibi konularda bitkisel üretim sorunlarının çözülebilmesi için pek çok disiplinle ortak çalışmalar yürütülecek şekilde donanım bulunur. Bölümün amacı, geleceğin tarımının inşasında kendine güvenen, inisiyatif sahibi, toprağının ve suyunun önemini kavrayan, dünyayı ve tarımdaki gelişmeleri takip eden dinamik ve vasıflı bireylerin yetiştirilmesidir.

2) Tohum Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Tohum Bilimi ve Teknolojisi bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Tohum Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Tarımsal botanik
– Genetik istatistik
– Meteoroloji
– Bilgisayar programlama
– Bitki fizyolojisi
– Tohumculuk politikaları
– Bitki depolama
– Ambar tohum depolama tekniği
– Tohum pazarlama

4) Tohum Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Tohum bilimi ve teknolojisi bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde çalışabilirler. Ülkemizde ulusal tarımın tohum sektörü açısından geleceğinin belirlenmesinde sorumluluk alırlar. Tohum bilimi ve teknolojisi konusunda araştırmalar yaparak projeler üretirler.

5) Tohum Bilimi Ve Teknolojisi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bölüm mezunları aşağıdaki kurum ve sektörlerde iş imkanlarına sahiptir; Tarım Kredi Kooperatifleri, Toprak Mahsulleri Ofisleri, Ziraat Odaları, Zirai Tarım Şirketleri, Tarım Makineleri Üretim Satış Şirketleri Vb. Devlet kurumlarında çalışmak için KPSS sınavına girmek ve belli bir puan almış olmak gerekir. Atanabilmek için bu puanlar belirleyici olacaktır.

6) Tohum Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Tohum Bilimi ve Teknolojisi bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Tohum Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Tohum Bilimi Ve Teknolojisi bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın