Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü Nedir?

Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü ile öğrencilerin siyaset, ekonomi alanlarında eleştirel bir bakış açısı geliştirmesi, toplumsal sorunları değerlendirerek çözüm yolları bulması amaçlanmıştır. Disiplinler arası özellik taşıyan bu programda, ekonomik ve siyasi gelişmelerin birbirini ne yönde etkilediği ve bu durumun toplum üzerinde nasıl sonuçlara sebep olduğunun cevabı aranır. Uluslararası Politik Ekonomi okumayı tercih edecek öğrencilerin, dünya ve ülkedeki gelişmeleri sürekli olarak takip etmesi gerekir. Ülkelerin ekonomik durumunun politika üzerinde etkisi ya da politikanın ekonomiyle ilgisi, bölümün odak noktalarından biridir.

2) Uluslararası Politik Ve Ekonomi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Eğitim süresi 4 yıllık olan bölüm, öğrencilere politika ve ekonomi alanında uzmanlık kazandırmayı amaçlar. Mezunlar, personel ve bütçe idaresinde görev yapabilecek konuma ulaşır. Eğitim süresince hedeflenen kazanımlar, geniş ders programıyla öğrencilere aktarılır. Uluslararası Politik Ekonomi taban puanları yıldan yıla değişebilir. Üniversite sınavından yeterli puanı alan öğrenciler bölümde eğitim almaya hak kazanır. Mezun olmak için sağlanması gereken AKTS şartı 240’dır.

3) Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Uluslararası Politik Ekonomi sıralama ve taban puanları her sene üniversitelere göre değişiklik gösterir. Bölümü tercih eden öğrencilerin İngilizce yeterliliğine sahip olması avantaj sunabilir. Öğrenciler, uluslararası kamuoyunu ve ülke gündemini takip ederek gelişimlerini hızlandırabilir. Derslerde başarılı olmak için meraklı, girişken, üretken kişiliğe sahip olunması önem taşır. Kamu sektörünün yönetim kademelerinde görev yapabilmek için gereken donanımlar, bölüm aracılığıyla edinilebilir. Programda mevcut olan dersler genel olarak şu şekildedir:
• Ekonomiye Giriş
• Politikaya Giriş
• Hukukun Temel Kavramları
• Makroekonomi
• Mikroekonomi
• Diplomasi Tarihi
• Modern Türkiye Tarihi
• Kamu Yönetimi
• Siyasi Düşünce Tarihi
• Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri
• Siyaset Sosyolojisi
• İktisadi Düşünce Tarihi

4) Uluslararası Politik Ve Ekonomi Mezunu Ne İş Yapar?

Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü ne iş yapar sorusunun yanıtı genel müdür ve finans müdürlüğü pozisyonlarıyla açıklanabilir. Denetmenlik ve uzmanlık pozisyonları da iş olanakları arasında yer alır. Çeşitli pozisyonların gerektirdiği görevlerde başarılı olmak için idarecilik vasıflarını taşımak gerekir. Bu programı başarıyla tamamlayan mezunlar ekonomi ve politika alanlarında lisans diploması sahibi olurlar. Tam olarak ne iş yapacakları ve görev tanımları çalıştıkları kuruma göre farklılık gösterir. Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü mezunları Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yeterli puanı alarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Alanlarındaki güncel gelişmeleri takip etmeleri ve yabancı dil bilgisine sahip olmaları bu süreçte avantaj sağlar. Bölüm mezunları müdürlük, uzmanlık, denetçilik de yapabilirler.

5) Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Uluslararası Politik Ekonomi bölümü mezunlarının çalışabileceği kurumlardan bazıları Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Merkez Bankası, Rekabet Kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığıdır. Bankalar ve uluslararası şirketler bu bölüm mezunları için iş olanakları sunar. Şirketlerin mali departmanları da çalışma alanları içerisinde yer alır. Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü maaş bilgisi şirkete, kişinin yetkinliklerine göre değişiklik gösterebilir. Bölüm mezunları, ilgili iş ilanlarını karnehesaplama.com üzerinden inceleyerek başvuru yapabilir.

6) Uluslararası Politik Ekonomi Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Uluslararası Politik Ekonomi bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın