1) Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Nedir?
Yer üstünde olduğu gibi yer altında da insanlığın yararına olacak birçok kaynak bulunmaktadır. Her geçen gün azalan kaynaklardan dolayı Yer Bilimleri Mühendisliği bölümü daha da popüler duruma gelmektedir. Yer bilimleri dünyayı ve yerküreyi araştıran bir bilim dalıdır. Yer Bilimleri Mühendisliği bölümünün amacı yer bilimleri üzerine araştırmalar yapabilecek kişiler yetiştirerek sektöre kazandırmaktır. Yer Bilimleri Mühendisliği bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, yer bilimlerine karşı ilgili ve meraklı olması aranan başlıca özellikler arasındadır.
2) Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Yer Bilimleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Yer Bilimleri Mühendisliği bölümü Mühendislik Fakültesi çatısı altında bulunmaktadır.
3) Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?
Yer Bilimleri Mühendisliği bölümü öğrencileri 4 dönemlik eğitim hayatları yer bilimleri ve temel mühendislik üzerine birçok ders ile karşı karşıya geleceklerdir. Yer Bilimleri Mühendisliği bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;
- İleri Fizik,
- İleri Kimya,
- İleri Matematik,
- Malzeme Bilimi,
- Yer Bilimleri Mühendisliğine Giriş,
- Yer Bilimlerinde Teknik Resim,
- Genel Jeoloji,
- Mühendislik Etiği,
- Mühendislikte Fizikokimya,
- İstatistik,
Başta olmak üzere, birçok dersten 2 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde “Yer Bilimleri Mühendisliği Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir. Diplomalarını alan bireyler “Yer Bilimleri Mühendisi” unvanı alırlar.
4) Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Yer Bilimleri Mühendisliği bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurumlar içerisinde yer bilimlerine ait araştırmalar ve projeler yürütürler. Bu araştırmalar doğrultusunda insanlığa fayda sağlamak ana amaçlarıdır.
5) Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Yer Bilimleri Mühendisliği mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler kamu ve özel sektör içerisinde yer alan yer bilimleri ile ilgili kurumlardır.
6) Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?
Yer Bilimleri Mühendisliği bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.