Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü Nedir, Hakkında Bilgi

 İlgili Bağlantılar 

 

1) Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü Nedir?

Eğitim-öğretim kurumları rehberlik servisleri başta olmak üzere rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ihtiyaç duyulan çeşitli alanlarda bu hizmetleri sunabilecek, kuramsal ve uygulamalı bilgi ve beceriler ile donanmış uzman personel yetiştirmektir. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde temel amaç; kendisiyle ve çevresiyle barışık, kendi kararlarını alan ve sorumluluğunu üstlenen, mutlu, uyumlu ,üretken kısaca kendini gerçekleştirmiş bireyler yetiştirmektir. Bu nedenle programda ruh sağlığını korumaya ve sağlıklı kişiler arası ilişkiler kurmaya yönelik dersler önemli bir yer tutmaktadır. Buna ek olarak programın, bireysel gelişimi ve sosyal gelişimi ele alan değişik konularda psikolojik ölçme araçlarını kullanarak araştırma yapabilecek yeterlikte bireyler yetiştirme amacı da vardır.

2) Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

3) Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Eğitime Giriş,
– Rehberlik ve Psikolojiik Danışmanlık,
– Psiko-Eitimsel Danışmanlık,
– Kişilik Teorileri,
– Sınıf Yöntemi,
– Grup Dinamikleri ve Danışmanlık,
– Psiko-Eğitimsel Danışmanlık,
– Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme,
– Psikoloji-Eğitimsel Danışmanlık,
– Sınıf Yönetimi,
– Grup Dinamikleri ve Danışmanlık vb.

4) Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Psikolojik danışman; Bireyin doğru karar vermesine yardımcı olan, yaşadığı sorun ve problemleri çözmesinde destek olan kişidir. Bireye psikoterapi sağlamak Psikolojik danışmanın temel görevidir. Bireylerin yaşadığı sorunlar ve ihtiyaçları farklı olduğundan uygulanan yöntemlerde kişiden kişiye farklılık göstermektedir. PDR mezunları bireyin farkındalığının yükselmesine katkıda bulunarak, kendini geliştirmesine yardımcı olurlar. Her birey dönem dönem psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilir.

5) Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezunlar çoğunlukla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların yanı sıra özel eğitim kurumları ve rehberlik ve araştırma merkezlerinde rehber-danışman, özel sektörde insan kaynakları uzmanı, sağlık merkezlerinde psikolojik danışman ve farklı sektörlerde eğitim uzmanı olarak görev yapmaktadırlar. Sivil toplum kuruluşlarında bilinçlendirme çalışmalarında, devlet sektöründe veya eğitim politikaları geliştiren farklı kuruluşlarda görev yapan mezunların yanı sıra yurtiçi veya yurtdışında ileri eğitime devam ederek akademik kariyer yapanlar da bulunmaktadır.

6) Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü Dgs İle Geçiş Var Mı?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümüne DGS ile geçiş vardır.

7) Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.

Konu Özeti

Bu sayfada aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

Yorum yapın