1) Sahne Sanatları Bölümü Nedir?
Sahne Sanatları bölümünün amacı, Türkiye’de ve dünyada opera, koro, tiyatro ve birçok sanat alanında kendini geliştirmiş, yetenekli, sahneye hakim, profesyonel bireyler yetiştirmek için öğrencilere sanatsal eğitim vermektir. Sahne Sanatları bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür. Güzel Sanatlar Fakültesine bağlıdır. Üniversiteye geçiş sınavı dışında özel yetenek sınavında da başarılı olmaları gerekmektedir. Sahne Sanatları bölümünü tercih edecek öğrencilerde operaya, tiyatroya, baleye, ses sanatlarına karşı ilgisi olması beklenir ve iş disiplinlerinin yüksek olması istenir.
2) Sahne Sanatları Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Sahne Sanatları bölümü 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS kotasını doldurmaları gerekmektedir.
3) Sahne Sanatları Bölümü Dersleri Nelerdir?
Sahne Sanatları bölümünde öğrencilere birçok uygulamalı ve sahne sanatlarını tam anlamıyla kavramaları için teorik dersler verilmektedir. Bölümün öğrencileri için birçok ses eğitiminden makyaj eğitimlerine kadar verilmektedir. Sahne Sanatları bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;
- Rol,
- Sahne Uygulaması,
- Ses ve Konuşma,
- Dünya Tiyatro Tarihi,
- Oyun İnceleme,
- Doğaçlama,
- Temel Oyunculuk,
- Türk Tiyatro Tarihi,
- Dramaturgi,
- Dans,
Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Sahne Sanatları Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir.
4) Sahne Sanatları Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Sahne Sanatları bölümü mezunları, sahnede veya kamera karşısında birçok iş imkanı bulabilirler. Oyunlarda yer almanın dışında, yöneticilik koltuğuna da geçebilme şansları bulunmaktadır. Sahne Sanatları mezunları kendilerine genellikle, aşağıdaki alanlarda yer almayı tercih ediyorlar;
- Opera,
- Sinema,
- Tiyatro,
- Bale,
- Televizyon,
5) Sahne Sanatları Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Sahne Sanatları bölümü mezunları kariyerleri için birçok eğlence ve kültür merkezlerinde iş bulabilirler. Sahne yöneticiliği, danışmanlık, oyunculuk gibi birçok farklı alanlarda da iş bulabilmektedirler.
6) Sahne Sanatları Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?
Sahne Sanatları bölümü olan üniversiteleri görmek için buraya tıklayınız.